ENERGIJSKI VRTINCI V NAŠEM TELESU

20.09.2019

Sodobna kvantna fizika je odkrila, da so atomi zgrajeni iz vrtincev energije, ki se ves čas vrtijo, vibrirajo in tako oddajajo svoj energijski odtis. S tem so ovrgli dotedanjo Newtonovo tezo, da je vesolje sestavljeno iz snovnih, materialnih delcev in jo nadomestili s spoznanji, da je vse kar je v vesolju, zgrajeno iz energije.

Težko verjeti? Zagotovo mnogim. Na drugi strani pa je k sreči vse več takih, ki verjamemo, da smo ljudje bitja energije, vibracije, kar nam daje neomejene možnosti spreminjanja in izboljševanja.

Skozi zgodovino so starodavni modreci in znanstveniki raziskovali in dokazovali obstoj univerzelneenergije, ki preveva vso naravo. O tej univerzalni, življenjski energiji so prvi pisali že Pitagorejci okrog leta 1500 pr.n.št., pri ljudeh so jo zaznavali kot »svetlobno telo«. V današnjem času to svetlobno telo imenujemo aura, s Kirlianovo kamero jo lahko slikamo in na osnovi tega ugotavljamo TRENUTNO stanje osebnega elektromagnetnega oz. bioenergetskega polja. Naša aura se spreminja in je odvisna od trenutnega fizičnega in psihičnega počutja in zdravja.

Naša življenjski energija potuje po telesu gor in dol, pri čemer imajo naši energijski vrtinci (čakre) pomembno vlogo. Čakre prenašajo sporočila iz človekovega zunanjega elektromagnetnega polja v naš živčni sistem, vplivajo na naša čustva, razpoloženje, odnose do drugih in do sebe. Neposredno so povezane s sistemom žlez z notranjim izločanjem, ki pomembno determinirajo naše zdravstveno stanje in z bližnjimi notranjimi organi.

Če smo izpostavljeni škodljivim vplivom okolja (psihičnim in fizičnim) ali svojim lastnim negativnim čustvom in mislim, se postoma vrtijo vse počasneje, morda neenakomerno, postajajo nepretočne. Pri sebi lahko zaznamo spremenjeno razpoloženje, počutje, morda malodušje, brezvoljnost, oslabi naš imunski sistem, lahko zbolimo. Znaki, ki jih zaznavamo, so lahko različni in so odvisni od čakre, kjer je anomalija nastala.

Za naše zdravje je pomembno, kako hitro se zmoremo znova »napolniti«, kako hitro nam uspe ponovno vzpostaviti energijsko ravnovesje, pri čemer so osebni življenjski slog, prehrana in način obvladovanja življenjskih izzivov ključnega pomena.

Čakre torej sprejemajo energijo iz univerzalnega energijskega polja in z njo oskrbujejo tiste predele telesa, ki so dotični čakri najbližje. Na vzhodu to energijo imenujejo či, ki, prana… Življenjska energija potuje po t.i. nadijih, ki so v bistvu prenosniki vibracij, predstavljamo si jih lahko kot tanke nitke. Tam kjer se srečujejo, nastanejo energijska središča oz. čakre. V telesu imamo zelo veliko takih središči,  v literaturi se v glavnem omenja sedem najpomembnejših.

Teh sedem glavnih čaker je razvrščenih vzdolž hrbtenice in v glavi.

Naše telo, misli, čustva, aura in čakre so v nenehni »komunikaciji«, sprememba enega se zelo hitro odraža tudi pri ostalih, vpliva na naše razpoloženje, psihično počutje in zdravje fizičnega telesa. Kljub temu, da je naše telo videti trdno in togo se stalno spreminja. Znani ajurvedski zdravnik Deepak Chopra pravi:« Telo ni zamrznjen kip, telo je reka. Tok te reke je določen z notranjo inteligenco, ki ji daje smer«. Vsak proces torej, ki poteka v našem duhu in v naši psihi povzroči odgovarjajoči proces v našem telesu.

Čakre predstavljajo vrata skozi katera teče življenjska energija. Poleg pretočnosti in normalnega delovanja posamezne čakre, je pomembno tudi usklajeno delovanje posamezne čakre z drugimi, še posebno z njenim »parom », saj je bilo ugotovljena posebna povezava med 1.in 7. čakro, 2.in 6. čakro in 3. in 5. čakro.Vse objave