OSEBNE SPREMEMBE - ZAČNIMO PRI PODZAVESTI

10.01.2020

Ste se tudi vi odločili, da boste letos pri sebi nekaj spremenili, nekaj pomembnega?

Za večino je sprejemanje sprememb težko, še težje pa se je spreminjati, spreminjati sebe. Zakaj je tako težko kljub temu, da si zavestno in razumsko spremembo želimo? Zato, ker večino, avtorji navajajo, da vsaj 95% človekovih miselnih in čustvenih procesov, nadzoruje naša podzavest, kjer je shranjena vsa naša preteklost, vse izkušnje, navade, prepričanja, spomini in z njimi povezana čustva, vsi vzorci vedenja, čustvovanja in mišljenja, ki smo jih bodisi pridobili sami ali jih pa prevzeli od drugih – od staršev, družine, prijateljev, sodelavcev, družbe, v kateri živimo…. 

Naša podzavest je torej vedno na delu, močno in odločilno vpliva na naše zavestno življenje, čeprav se sami tega sploh ne zavedamo.

Če se torej samo na zavestni ravni odločimo, da bomo nekaj spremenili, v naši podzavesti pa vlada prepričanje, ki tej naši odločitvi nasprotuje, nas bo vse dokler ne spremenimo tega negativnega oz. omejujočega prepričanja, znova in znova vodil naš »avtomatski pilot«. Že po svoji naravi vsa naša prepričanja temeljijo na preteklosti, vendar nekje iz podzavestne globine nadzirajo in usmerjajo prav vse kar mislimo, čutimo in delamo v sedanjosti.

Poleg zavestne odločitve za spremembo, naj bo torej naš prvi korak v smeri odkrivanja lastnih omejujočih prepričanj, šele potem jih bomo lahko začeli spreminjati in jih nadomeščati z novimi, bolj navdihujočimi in spodbudnimi, ki nam bodo omogočila, da se bodo lahko zgodile velike in globoke spremembe.

Pot do tega zna biti dolga, vsekakor pa si jo lahko skrajšamo in olajšamo. 

Do podzavesti pridemo le v stanju globoke sproščenosti, ko dosežemo, da se naše možgansko valovanje umiri in upočasni. V stanju globoke meditacije se možgansko valovanje iz običajnega beta stanja spremeni v alfa, s pomočjo hipnoze, pa se lahko še bolj upočasni in preide v blago theta valovanje, kjer je dostop do podzavesti še bolj neposreden. Pri tem imam v mislih izključno strokovno hipnozo, s pomočjo katere se lahko izvaja strokovno vodena psihoterapija, hipnoterapija in nikakor ne t.i. »odrske« hipnoze, ki nam je sicer poznana iz različnih odrskih in medijskih šovov, vendar je žal ravno s tem povsem izmaličila in izničila pravo vsebino ter namen njene koristne uporabe.

Torej, če želite zares spoznati same sebe, začnite spoznavati svojo podzavest. 

Če se želite spremeniti, začnite pri njej!

Vse objave