ZAUPANJE ŽIVLJENJU

29.11.2019

Upaj si zaupati vase. Mnogo tistega, kar danes učimo, je bila nekoč drzna zamisel posameznika, ki je upal bolj zaupati svojemu srcu in umu, kot pa sprejeti prevladujoča prepričanja svojega časa.

Ching Ning Chu


Zaupanje v življenje ni vedno preprosto, toda ravno to zaupanje lahko zaneti najboljše življenjske zgodbe.

Ljudje, ki želijo od svojega življenja več, pogosto stopajo v neznano, izven varnih okvirjev, v katerih so živeli nekoč. Imajo brezpogojno zaupanje, da jih bo življenje pri tem podprlo, imajo neomajno vero vase, v svet, ki jih obdaja, v smiselnost svojega početja, imajo cilje in vizijo.

Upajo si, zaupajo, delujejo in uspejo!

V življenju vseh nas je zaupanje pogosto postavljeno pred velike preizkušnje. Ravno velike življenjske prelomnice, pa so kljub morebitni teži, ki jo ob njih čutimo, izvrstna priložnost, da odkrijemo najgloblji smisel svojega življenja, da odkrijemo svoje poslanstvo in najdemo svoje mesto v svetu.  Bolečina nam lahko odpre oči, da se ustavimo, se soočimo s svojimi strahovi, dvomi in prejmemo globlji uvid vase, prepoznamo nove priložnosti in skrivnosti življenja.

Včasih enostavno moramo pasti, da se lahko začnemo premikati in spet rasti. 

Takrat tudi spoznamo, da zmoremo, vedno, ne glede na okoliščine. Spoznamo, da je vsa moč za spremembe že v nas, samo dovoliti ji je potrebno, da zažari. Upamo si zakorakati v življenje, pripravljeni smo na soočenje z izzivi, s svojim »notranjim kritikom«, ne skrivamo se več in ne bežimo, delujemo z ljubeznijo do sebe in do drugih, odgovorno.

Zaupanje sočloveku ali pa življenju samemu, je vedno neke vrste »skok v neznano«. 

Ko vemo, kdo smo in verjamemo, da so vedno nekje neke »roke«, ki nam bodo lahko priskočile na pomoč ali nas ujele, je predaja življenju lahkotnejša in zaupanje trdnejše.

Vse objave