ŽIVLJENJSKI NAMEN

14.09.2019

Čisto vsako življenje ima svoj smisel in namen. Vsak od nas ima svojega, posebnega, kljub mnogim podobnostim in stičnim točkam, je vsak človek tako zelo poseben in drugačen.

Pot po kateri stopamo, nas lahko preseneča z ovirami, preprekami, tudi velikimi preizkušnjami, hkrati pa je polna lepih dogodkov, čudovitih ljudi, ki jih srečujemo in novih priložnosti. Nekatere priložnosti opazimo takoj, jih zgrabimo, pred drugimi imamo strah, dvom, morda odpor, premnoge pa spregledamo in gremo mimo, naprej in naprej v iskanju nečesa drugega, kar bo potešilo naša hrepenenja in izpolnilo našo dušo.

Nekateri imajo to srečo, da svoje poslanstvo odkrijejo že zelo zgodaj, morda celo že v otroštvu, mnogi ostanejo večni iskalci.

Kako ga najti? 

Če ga iščemo zunaj sebe, ga nikoli ne bomo našli. Ko pa se zazremo vase, začnemo poslušati svoje želje, prepoznavati svoje interese, sposobnosti, se zavedati svojih talentov, zaupati vase, spoznamo in začnemo res verjeti, da smo mi tisti, ki se odločamo in izbiramo svojo življenjsko pot. In tako počasi steče…

Začnemo lahko že tako, da se vprašamo, s čim bi želel prenehati že danes, saj ponavadi prej in bolje vemo česa nočemo več početi, ne vemo pa še natančno kaj je tisto, kar hočemo.

Včasih nas življenje samo potisne v drugo smer. Največje življenjske preizkušnje nas stisnejo in hkrati potisnejo, da hitreje ugotovimo kdo smo, kaj želimo in kdo želimo postati. Takrat dobimo posebno moč, da se kljub oviram, morebitnemu dvomu in celo neodobravanju okolja, odpravimo na »svojo pot« in »klobčič« se začne odvijati…

Čudovito je, če imamo pri tem ob sebi ljudi, ki nas spremljajo in podpirajo, saj lahko z njihovo pomočjo postanemo še bolj odločni, samozavestni, močnejši.

Ko sledimo resničnemu sebi in svojemu poslanstvu to preprosto vemo!

Nikoli ni prepozno. Res nikoli!

Vse objave