Refleksoterapija

Ljudje se pogosto ne zavedamo, da je naše telo zasnovano tako, da bi se v njem počutili kar najbolje.)
(Kevin Trudeau)

Refleksoterapija stopal je terapevtska metoda, ki so jo poznali že v starih civilizacijah Egipta, Kitajske, Indije in Japonske, v zadnjem stoletju pa je njena modrost spet našla svoje mesto v modernem svetu.

S stimuliranjem točk in con na stopalih sproščamo in aktiviramo pretok energije skozi telo in tako posredno omogočamo organizmu, da ponovno vzpostavi uravnoteženo stanje.

Z refleksno terapijo:

  • Aktiviramo organske sisteme
  • Odpiramo energijske poti
  • Pospešujemo cirkulacijo krvnega in limfatičnega obtoka ter
  • spodbudimo čiščenje organizma.

Kakšne prednosti ponuja refleksoterapija?

Terapija deluje zelo pomirjujoče, globoko sprošča, pomirja simpatični del avtonomnega živčnega sistema, ki je zaradi sodobnega stresnega načina življenja zelo aktiven in obremenjen.

Sprostitev telesa omogoča živčnemu sistemu normalno delovanje, lažje vzpostavi ravnovesje.

Sproščeno telo se samo zdravi, povečana količina energije pa ugodno na našo vitalnost, odpornost, čustveno stabilnost in dobro počutje.

Zagotovite si celostno uravnovešanje telesa

Človeško telo deluje kot celota in hologram. Vse celice v telesu so povezane med seboj in s celoto, hkrati pa je vsaka celica odraz celotnega telesa. Našo celovitost poleg fizičnega telesa oblikujejo še mentalne, emocionalne in duhovne značilnosti.

Ugotovljeno je bilo, da so posamezne točke in cone na stopalih (tudi na rokah, ustnicah, očesni šarenici, na obrazu, na vekah …) povezane z določenimi organi in organskimi sistemi telesa. Vsako neravnovesje, energijska blokada ali bolezensko stanje se v telesu postopoma izrazi v obliki občutljivejših točk na koži. Z refleksoterapijo lahko ta neravnovesja uravnamo.