Reiki

Ko začnemo prebujati svojo prvinsko energijo, se nam življenje začne odpirati na toliko različnih načinov.
(Panache Desai)

Reiki metodo je razvil japonski budist Mikao Usui in v prevodu pomeni »univerzalna življenjska energija«, preprosteje pa bi lahko temu rekli univerzalna sila, ki je prisotna v vsem. V naše telo vstopa z vsakim vdihom, s pomočjo sonca, zemlje, hrane, vode … Ko smo zdravi, čustveno neobremenjeni, sproščeni, energetsko pretočni in v stanju popolne harmonije, nas ta energija polni in prežema.

Bolezen ali težava, ki jo imamo, je posledica porušenega ravnovesja. Z reikijem pa si lahko pomagamo, da se ravnovesje postopoma ponovno vzpostavi in bolezen (težava) ni več potrebna.

Reiki ni sistem, vera ali filozofsko prepričanje, je le tehnika energijske podpore.

Terapevt – reikist je samo kanal oz. prevodnik te vsemogočne energije, ki zvišuje vibracije in omogoči, da lahko v naše telo steče več energije, kot bi jo sicer sprejeli sami.

Z večjo pretočnostjo do boljšega zdravja in sprememb

Reiki je način kako lahko vzpostavimo večjo pretočnost vitalne energije na vseh nivojih, tako na fizičnem (telesnem) kot tudi na čustvenem, mentalnem in duhovnem nivoju. Boljši pretok življenjske energije nam pomaga pri obnovi in dvigu imunskega sistema, deluje blagodejno na naše splošno počutje, z njim lažje prepoznamo svoje resnične potrebe in naredimo spremembe, ki si jih želimo. Z metodo reiki vsak napreduje na svoj način, v svojem ritmu ter se sam zavestno odloča za lastno pot in napredek.

Učinki reiki terapije:

  • Celostno zdravljenje telesa
  • Povečanje pretoka energije v telesu
  • Spodbujanje naravnih obrambnih sposobnosti telesa
  • Sproščanje energijskih blokad
  • Izboljšanje imunskega sistema
  • Pomoč pri duhovnem razvoju
  • Sproščanje napetosti
  • Pomoč pri bolečinah

Kako poteka reiki terapija?

Reiki terapija je sestavljena iz pogovora in terapije. Med terapijo lahko ležite ali sedite ter se prepustite energiji, ki skozi roke terapevta teče skozi vaše telo ter deluje sproščujoče na um, telo, duha. Reiki lahko pomaga odstraniti bolečine, blokade, stabilizira čustva in celostno deluje na človeka. Število terapij je odvisno od težave, ki jo človek ima.

Prenos energije poteka z usmerjanjem energije skozi odprte dlani, deluje pa lahko tudi na daljavo. Reiki lahko kombiniramo tudi z drugimi metodami in pristopi.

Reiki vas podpre pri osebni rasti in pomaga na poti duhovnega razvoja, če in ko ste na to pripravljeni.